Roladki kurzęce faszerowane

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
Potrzebne będą 2 podwójne piersi kurze. Z czego jedną pojedynczą zmielimy z :
pomidorami suszonymi , kilkoma łyżkami ricotty, , garścią bazylii, ząbkiem czosnku, garścią
orzechów nerkowca, solą i pieprzem. Tak powstałą masą będziemy faszerować pozostałe
piersi


Pozostałe 3 pojedyncze piersi przekroić, rozpłaszczyć i rozbić tłuczkiem.

Wysmarować masą.

Zawinąć w folię aluminiową

Gotować na parze . Szczerze mówiąc nie wiem ile czasu . Potrzymałam około 45 minut

Wyciągnąć , pokroić i zajadać z sosem.

Sos:
Zmiksować sporą garść bazylii z octem pomidorowym, oliwą, pieprzem i czosnkiem.

Do tego był kuskus (cous cous) i sałata z winegretem

ACZOiFbjRE2j77D9VX.jpg
 

marghe

Member
Lis 1, 2004
28,999
1
0
duende @ 14 Jan 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=804480marghe, próbowałaś gotować te roladki na parze bez folii?, myślę, że wtedy 25 minut by wystarczyło, tylko nie wiem jak to wtedy smakowo...
Nie próbowałam
icon_smile.gif

Smakowo myślę, że będzie jak najbardziej ok. Można do gotującej się wody dorzucic trochę "zapachw" - czosnku, rozmarynu, co kto lubi