Skrzydełka w panierce

harapug

Member
Sie 22, 2006
105
0
0
Bardzo proste, szybko się robi, u nas w domu zawsze na topie, szczególnie polecam dla maniaków ogryzania kości
icon_mrgreen.gif


Bierzemy piękne, świeżutkie skrzydełka, odcinamy lotki (te najmniejsze, kościste), dokładnie myjemy i suszymy, przyprawy według gustu kucharza, ja dodaję czasem przyprawy do gyrosa i mam skrzydełka kebabowe, dziś robię wersję standardową, sól, pieprz, trochę jarzynki i czosnku.

Skrzydełka marynujemy około godzinki (można dłużej), obtaczamy w mące, jajku i bułce tartej, smażymy na złoto i gotowe ;)
Pycha z frytkami i surówką z roszponki pokropionej octem balsamicznym.


DSC08286.JPG
 

Załączniki

  • DSC08286.JPG
    DSC08286.JPG
    150.5 KB · Wyświetleń: 1