Kulki krabowe*

volpe

Member
Cze 4, 2008
52
0
0
Składniki:

3 jajka
80 dag krabów
6 tostów
20 dag kremówki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyzki curry
sól, pieprz
garść rzeżuchy
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
3 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
puszka ananasów
10 dag chutney z mango
olej

Wykonanie:

1. Żółtka, mięso krabów, tosty bez skórki, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować.
Dodać posiekaną zieleninę.
Z masy uformować kulki, obtoczyć w mące, białku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju i przełożyć na pergamin.
2. Kawałki ananasa odsączyć (sok zachować) i zmiksować z chutneyem z mango.
Dodać curry i tyle soku z ananasa, by powstał gęsty sos.
Kulki krabowe podawać z sosem.

Smacznego!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: