- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
3 jajka
80 dag krabów
6 tostów
20 dag kremówki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyzki curry
sól, pieprz
garść rzeżuchy
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
3 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
puszka ananasów
10 dag chutney z mango
olej
Wykonanie:
1. Żółtka, mięso krabów, tosty bez skórki, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować.
Dodać posiekaną zieleninę.
Z masy uformować kulki, obtoczyć w mące, białku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju i przełożyć na pergamin.
2. Kawałki ananasa odsączyć (sok zachować) i zmiksować z chutneyem z mango.
Dodać curry i tyle soku z ananasa, by powstał gęsty sos.
Kulki krabowe podawać z sosem.
Smacznego!
3 jajka
80 dag krabów
6 tostów
20 dag kremówki
2 łyżki soku z cytryny
2 łyzki curry
sól, pieprz
garść rzeżuchy
pęczek koperku
pęczek szczypiorku
3 łyżki mąki
3 łyżki bułki tartej
puszka ananasów
10 dag chutney z mango
olej
Wykonanie:
1. Żółtka, mięso krabów, tosty bez skórki, śmietanę, sok z cytryny, sól i pieprz zmiksować.
Dodać posiekaną zieleninę.
Z masy uformować kulki, obtoczyć w mące, białku i bułce tartej.
Usmażyć na oleju i przełożyć na pergamin.
2. Kawałki ananasa odsączyć (sok zachować) i zmiksować z chutneyem z mango.
Dodać curry i tyle soku z ananasa, by powstał gęsty sos.
Kulki krabowe podawać z sosem.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: