Uwielbiam czekoladę chilli firmy Lindt. W jednym z numerów miesięcznika "Kuchnia" znalazłam jej wersję pitną, smakującą bardzo podobnie, o ile nie przesadzi się z chilli.
Składniki na 1 porcję
5 kostek gorzkiej czekolady
300 ml wody
białko z 1 jajka
2 łyżeczki cukru
szczypta chilli
Czekoladę ucieramy na tarce o drobnych oczkach, wsypujemy do filiżanki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy do niej szczyptę chilli, mieszamy. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Kładziemy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy odrobiną chilli. Smacznego.
Składniki na 1 porcję
5 kostek gorzkiej czekolady
300 ml wody
białko z 1 jajka
2 łyżeczki cukru
szczypta chilli
Czekoladę ucieramy na tarce o drobnych oczkach, wsypujemy do filiżanki i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy do niej szczyptę chilli, mieszamy. Białko ubijamy z cukrem na sztywną pianę. Kładziemy na czekoladzie warstwę piany i posypujemy odrobiną chilli. Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: