- Wrz 13, 2004
- 1,003
- 0
- 0
Murzynek
pół szklanki wody
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
2 łyzki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3 jajka
3 stolowe łyzki kakao gorzkiego
kostka margaryny
Roztopić margaryne z woda i kakao.
Po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier i cukier waniliowy.
Białka ubić na sztywno dodac do masy.
Piec 40 - 45 min. w 180 stopniach.
Wielokrotnie sprawdzony i przyszny.
pół szklanki wody
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
2 łyzki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3 jajka
3 stolowe łyzki kakao gorzkiego
kostka margaryny
Roztopić margaryne z woda i kakao.
Po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier i cukier waniliowy.
Białka ubić na sztywno dodac do masy.
Piec 40 - 45 min. w 180 stopniach.
Wielokrotnie sprawdzony i przyszny.