Murzynek Katarzynki

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
Murzynek

pół szklanki wody
2 szklanki mąki
pół szklanki cukru
2 łyzki proszku do pieczenia
cukier waniliowy
3 jajka
3 stolowe łyzki kakao gorzkiego
kostka margaryny

Roztopić margaryne z woda i kakao.
Po przestudzeniu dodać mąkę, żółtka, proszek do pieczenia oraz cukier i cukier waniliowy.
Białka ubić na sztywno dodac do masy.
Piec 40 - 45 min. w 180 stopniach.

Wielokrotnie sprawdzony i przyszny.
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
ja pieke w keksowce dlugosc 32cm, szerokosc 12 cm.

pozdrawiam
 

katarzynka

Member
Wrz 13, 2004
1,003
0
0
to jak do babkowej formy to musze dac 2 razy tyle co?

dzieki za przepis!
albo z 1,5 porcji
daj znać jak wyszło
icon_smile.gif
 

Linn

Member
Wrz 17, 2004
8,842
0
0
Murzynka bardzo latwo zamienic w ciasto meksykanskie, czarno-biale. W formie ulozyc polowki gruszek / z syropu albo troche podgotowanych / i zalac ciastem murzunkowym. Smaczne i dekoracyjne.