Ciasto z jabłkami i migdałami

gatita

Member
Sty 19, 2009
1,237
0
0
Składniki:
3 jajka
100 g cukru
125 g jogurtu naturalnego
1/2 esencji waniliowej
100 g mąki pszennej
100 g mąki razowej
1 opakowanie proszku do pieczenia
4 jabłka
100 g migdałów w płatkach
5 łyżek cukru brązowego

Jak przygotować:
1. Zmiksuj jajka z cukrem.
2. Dodaj jogurt i esencje.
3. Przesiej mąkę i razem z proszkiem do pieczenia dodaj do masy i wymieszaj.
4. Jabłka obierz, pokrój na 4 kawałki i wydrąż środki.
5. Dwa jabłka pokrój na plasterki i ze szczyptą cynamonu dodaj do masy i wymieszaj.
6. Wlej ciasto do okrągłej foremki silikonowej.
7. Pozostałe jabłka również pokrój na plasterki i ułóż na wierzchu.
8. Posyp cukrem brązowym i migdałami, piec 40 – 50 min., 180 stopni z termoobiegiem.

Pychotka, najlepiej smakuje lekko ciepłe !
Zaczerpnięte ze styczniowej "Kuchni"