- Wrz 13, 2004
- 4,165
- 0
- 0
Po jednej siei na osobę.
Woreczek ryżu (lub dwa jak dużo osób)
Por - tylko biała część
Suszone morele - moczone we wrzątku
Rodzynki - jw
orzeszki piniowe
siekane migdały
słonecznik łuskany
białe wino
przyprawa 5 smaków
masło
sól
biały pieprz
ser cheddar
Ryby czyścimy, solimy, nacieramy pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy orzeszki, słonecznik i migdały. Złocimy. Wsypujemy drobno posiekanego pora. Szklimy go. Do tego dosypujemy ugotowany na sypko ryż, posiekane morele i rodzynki. Dusimy, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem oraz przyprawą 5 smaków.
Podlewamy białym winem tak aby się dusiło chwilę.
Napełniamy farszem brzuchy ryb i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym na grzbietach. Wstawiamy przykryte do piekarnika 180 st na czas 1 godzina na kilogram potrawy.
Kwadrans przed końcem wyjmujemy posypujemy serem i wstawiamy odkryte na ten kwadrans.
Smacznego.
Woreczek ryżu (lub dwa jak dużo osób)
Por - tylko biała część
Suszone morele - moczone we wrzątku
Rodzynki - jw
orzeszki piniowe
siekane migdały
słonecznik łuskany
białe wino
przyprawa 5 smaków
masło
sól
biały pieprz
ser cheddar
Ryby czyścimy, solimy, nacieramy pieprzem.
Na patelni rozgrzewamy masło, wsypujemy orzeszki, słonecznik i migdały. Złocimy. Wsypujemy drobno posiekanego pora. Szklimy go. Do tego dosypujemy ugotowany na sypko ryż, posiekane morele i rodzynki. Dusimy, doprawiamy do smaku cukrem i pieprzem oraz przyprawą 5 smaków.
Podlewamy białym winem tak aby się dusiło chwilę.
Napełniamy farszem brzuchy ryb i ustawiamy w naczyniu żaroodpornym na grzbietach. Wstawiamy przykryte do piekarnika 180 st na czas 1 godzina na kilogram potrawy.
Kwadrans przed końcem wyjmujemy posypujemy serem i wstawiamy odkryte na ten kwadrans.
Smacznego.
Ostatnią edycję dokonał moderator: