Mrożone płaty dorsza - kupuje 2, zeby miec 4 kawalki wielkosci kostek rybnych
biala część pora
garść rodzynek
200 ml smietany (ja dalam 18%)
pieprz, sol (moze byc curry).
Kroje pora na polplasterki, rozgrzewam olej na glebokiej patelni, wrzucam pora i podsmazam chwile, wkladam kawalki dorsza przesmazam z jednej i drugiej strony chwile, wlewam pol szklanki wody, smietane, sol, pieprz i rodzynki. Dusze ok 20 minut. Pycha z ryżem czy bagietką.
(opcja z curry - po podgrzaniu oleju wsypac curry i chwile podsmazac, reszta tak samo).
jest to przepis z kartki kalendarza tegorocznego (kartka sprzed 2 dni
biala część pora
garść rodzynek
200 ml smietany (ja dalam 18%)
pieprz, sol (moze byc curry).
Kroje pora na polplasterki, rozgrzewam olej na glebokiej patelni, wrzucam pora i podsmazam chwile, wkladam kawalki dorsza przesmazam z jednej i drugiej strony chwile, wlewam pol szklanki wody, smietane, sol, pieprz i rodzynki. Dusze ok 20 minut. Pycha z ryżem czy bagietką.
(opcja z curry - po podgrzaniu oleju wsypac curry i chwile podsmazac, reszta tak samo).
jest to przepis z kartki kalendarza tegorocznego (kartka sprzed 2 dni

Ostatnią edycję dokonał moderator: