Dorsz w porach z rodzynkami*

bezuna

Member
Kwi 24, 2006
228
0
0
Mrożone płaty dorsza - kupuje 2, zeby miec 4 kawalki wielkosci kostek rybnych
biala część pora
garść rodzynek
200 ml smietany (ja dalam 18%)
pieprz, sol (moze byc curry).
Kroje pora na polplasterki, rozgrzewam olej na glebokiej patelni, wrzucam pora i podsmazam chwile, wkladam kawalki dorsza przesmazam z jednej i drugiej strony chwile, wlewam pol szklanki wody, smietane, sol, pieprz i rodzynki. Dusze ok 20 minut. Pycha z ryżem czy bagietką.
(opcja z curry - po podgrzaniu oleju wsypac curry i chwile podsmazac, reszta tak samo).
jest to przepis z kartki kalendarza tegorocznego (kartka sprzed 2 dni
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

marcychna

Member
Sie 6, 2006
1,050
0
0
Witam,

przepis naprawdę jest godny polecenia
icon_smile.gif


My go stosujemy również w wersji z tarką marchewką oraz inną rybką.

Pozdrawiam