- Sty 6, 2007
- 4,044
- 0
- 0
Na zyczenie Margot. Oryginalny przepis tutaj: http://www.recipezaar.com/Swedish-Pancakes-40220
Skladniki:
-1,5 filizanki maki pszennej
-2 lyzki cukru
-1/4 lyzeczki soli
-szczypta cynamonu, galki muszkatalowej, kardamonu i imbiru
- 3 jaja
- 3 filizanki mleka
- 2 lyzeczki ekstraktu waniliowego
Dalam troche olejku, bo ekstraktu u nas nie ma i mniej cukru.
Wsypac suche skladniki do miski i dokladnie wymieszac. Ubic jaja, dodac mleko i ekstrakt waniliowy.Wymieszac suche z mokrymi, delikatnie, ale nie pozostawiajac grudek.
Rozgrzac patelnie i smazyc cienkie nalesniki. Smazylam na teflonowej, wiec niczym nie musialam smarowac. Sa bardzo kruche i maja przyjemny lekko slodkawo smak. Dzieki przyprawom sa bardziej wyraziste, o ile da sie ich wiecej niz po szczypcie. Nie ma co sobie zalowac
.

Skladniki:
-1,5 filizanki maki pszennej
-2 lyzki cukru
-1/4 lyzeczki soli
-szczypta cynamonu, galki muszkatalowej, kardamonu i imbiru
- 3 jaja
- 3 filizanki mleka
- 2 lyzeczki ekstraktu waniliowego
Dalam troche olejku, bo ekstraktu u nas nie ma i mniej cukru.
Wsypac suche skladniki do miski i dokladnie wymieszac. Ubic jaja, dodac mleko i ekstrakt waniliowy.Wymieszac suche z mokrymi, delikatnie, ale nie pozostawiajac grudek.
Rozgrzac patelnie i smazyc cienkie nalesniki. Smazylam na teflonowej, wiec niczym nie musialam smarowac. Sa bardzo kruche i maja przyjemny lekko slodkawo smak. Dzieki przyprawom sa bardziej wyraziste, o ile da sie ich wiecej niz po szczypcie. Nie ma co sobie zalowac

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: