Kotlety boczniakowo-serowe

Marianka

Member
Cze 24, 2008
22
0
0
Jedne z moich ulubionych. Nawet moja antywegetariańska rodzina je wcina;)

Zawsze robione na oko, ale proporcje mniej więcej takie:
  • 400g boczniaków
  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • posiekana cebula (ilość wg uznania, można pominąć)
  • przyprawy - sól, pieprz
Boczniaki pokroić na małe kawałki, dodać resztę składników, wymieszać do połączenia, formować kotlety i smażyć. Uwaga delikatnie przewracać podczas smażenia! Ja ze wzgledu na konsystencje zazwyczaj formuje po prostu kładąc na patelni

naprawdę polecam:)
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy