Gorąca Czekolada *

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Z okazji Festiwalu zorganizowanego przez Pinos "W kuchni panny Marple", którego ideą jest przygotowanie potraw pojawiających się w książkach bądź filmach kryminalnych, przygotowałam Gorącą Czekoladę, która tak chętnie pijał Hercules Poirot.

DSC_0648.JPG

375 ml mleka
125 ml śmietanki UHT 12%
tabliczka gorzkiej czekolady
1 łyżeczka cukru waniliowego
szczypta cynamonu


Do rondelka wlać mleko, śmietankę i dodać czekoladę podzieloną na kostki oraz cynamon. Co jakiś czas zamieszać, by się rozpuściła. Zagotować. Spienić w rondlu spieniaczem do mleka i przelać do filizanek.
 

Załączniki

  • DSC_0648.JPG
    DSC_0648.JPG
    103.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

asieja

Member
Kwi 22, 2008
800
0
0
wygląda bardzo pysznie
zresztą z tak uroczej filiżanki nawet zwykła woda smakowałaby jak niezwykła
icon_mrgreen.gif