- Wrz 16, 2008
- 180
- 0
- 0
Fatteh
Składniki:
ciecierzyca;
chleb – pokruszony lub pokrojony;
tahini - 1 łyżka;
sok z cytryny;
jogurt - 3 łyżki;
mięso mielone;
oliwa z oliwek;
migdały (lub jakieś orzechy);
sól, pieprz;
pietruszka do dekoracji.
Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i zostawiamy do napęcznienia. Następnego dnia gotujemy, aż zmięknie.
Pokruszony chleb podpiekamy w piekarniku.
Smażymy mięso.
Jogurt mieszamy z tahini, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podsmażamy migdały
Na talerzu układamy:
Pokruszony chleb, ciecierzycę, polewamy jogurtem z tahini, polewamy oliwą z oliwek, kładziemy mięso, migdały, dekorujemy pietruszką.
Składniki:
ciecierzyca;
chleb – pokruszony lub pokrojony;
tahini - 1 łyżka;
sok z cytryny;
jogurt - 3 łyżki;
mięso mielone;
oliwa z oliwek;
migdały (lub jakieś orzechy);
sól, pieprz;
pietruszka do dekoracji.
Ciecierzycę dzień wcześniej zalewamy wodą i zostawiamy do napęcznienia. Następnego dnia gotujemy, aż zmięknie.
Pokruszony chleb podpiekamy w piekarniku.
Smażymy mięso.
Jogurt mieszamy z tahini, solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Podsmażamy migdały
Na talerzu układamy:
Pokruszony chleb, ciecierzycę, polewamy jogurtem z tahini, polewamy oliwą z oliwek, kładziemy mięso, migdały, dekorujemy pietruszką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: