- Cze 4, 2008
- 52
- 0
- 0
Składniki:
1/2 szkl. kwaśnego soku pomarańczowego
1 łyżka oliwy
1 łyżka świeżego soku z limonki
2 ząbki czosnku - zmiażdżone
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pokruszonych, czerwonych płatków chili
4 piersi kurczaka, bez skórki
Wykonanie:
1. Łączymy ze sobą sok i 7 następnych składników. Przelewamy do plastikowej torebki, wkładamy kurczaka i dokładnie zamykamy. Odkładamy do lodówki na 1-3 godziny.
2. Rozgrzewamy piekarnik do 190 C.
3. Przekładamy kurczaka z marynatą do żaroodpornej - posmarowanej olejem - formy 33x22 cm i pieczemy pod przykryciem ok. 20 minut, odkrywamy i pieczemy jeszcze ok. 20 minut, od czasu do czasu polewając marynatą.
Smacznego!
1/2 szkl. kwaśnego soku pomarańczowego
1 łyżka oliwy
1 łyżka świeżego soku z limonki
2 ząbki czosnku - zmiażdżone
1 łyżeczka papryki
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżeczki pokruszonych, czerwonych płatków chili
4 piersi kurczaka, bez skórki
Wykonanie:
1. Łączymy ze sobą sok i 7 następnych składników. Przelewamy do plastikowej torebki, wkładamy kurczaka i dokładnie zamykamy. Odkładamy do lodówki na 1-3 godziny.
2. Rozgrzewamy piekarnik do 190 C.
3. Przekładamy kurczaka z marynatą do żaroodpornej - posmarowanej olejem - formy 33x22 cm i pieczemy pod przykryciem ok. 20 minut, odkrywamy i pieczemy jeszcze ok. 20 minut, od czasu do czasu polewając marynatą.
Smacznego!
Ostatnią edycję dokonał moderator: