Papryka po meksykansku

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
PAPRYKA PO MEKSYKANSKU

Składniki
4 duże papryki
1 mały bakłażan
2 cebule
4 ząbki czosnku
50 ml oliwy
130 g ryzu (okrągłego np do risotto)
350 g pomidorów
400 ml rosołu
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka chilli
pietruszka.

1.Paprykę wydrążamy. Bakłażan w 1x1 cm kostkę kroimy. Cebulę i czosnek w drobną kostkę kroimy.
2.Bardzo mocno w garnku rozgrzewamy olej.Dodajemy do niego bakłażany,które szybko smażymy. Następnie dodajemy cebulę i czosnek a na koniec ryż.
3.Pomidory w dużą kostę kroimy. Dodajemy do ryżu. Dolewamy rosołu i na małym ogniu (ok 10 minut) gotujemy, nastpnie zostawiamy bez gotowania przez 5 minut az ryz napęcznieje.
4.Pietruszkę kroimy i dodajemy do farszu, a farsz nakładamy do papryk.
5.Pieczemy w piekarniku w temp 180 stopni przez ok 40 minut
Papryka_po_Meksykansku.jpg
ps W orginalnym przepisie były zielone papryki
daumen.gif
mniam.gif
smacznego.gif
 

Załączniki

  • Papryka_po_Meksykansku.jpg
    Papryka_po_Meksykansku.jpg
    181.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: