- Kwi 1, 2009
- 648
- 0
- 0
Piersi kurczaka kroję na średniej wielkości kawałki, solę, pieprzę i układam w naczyniu żaroodpornym.
Na kurczaka wyrzucam pokrojoną w kostkę fetę - wg mnie najlepsza jest light w żółtym opakowaniu - można kupić np. w Polo lub Biedronce.
Wszystko zalewam wodą w tkiej ilości, żeby tylko przykrywało dno naczynia i posypuję ziołami prowansalskimi.
Przykrywam i piekę w piekarniku ok 30 - 45 minut w zależności od wilkości kawałków kurczaka.
Feta calkowicie rozpuszcza się i tworzy sos. Przed wyjęciem z pieca posypuję świeżą bazylią i ewentualnie miętą, mieszam i piekę chwilę bez przkrywki, aż potrawa zrumieni się. Podaję z ziemniakami, ogórkiem kiszonym i surówką.
Na kurczaka wyrzucam pokrojoną w kostkę fetę - wg mnie najlepsza jest light w żółtym opakowaniu - można kupić np. w Polo lub Biedronce.
Wszystko zalewam wodą w tkiej ilości, żeby tylko przykrywało dno naczynia i posypuję ziołami prowansalskimi.
Przykrywam i piekę w piekarniku ok 30 - 45 minut w zależności od wilkości kawałków kurczaka.
Feta calkowicie rozpuszcza się i tworzy sos. Przed wyjęciem z pieca posypuję świeżą bazylią i ewentualnie miętą, mieszam i piekę chwilę bez przkrywki, aż potrawa zrumieni się. Podaję z ziemniakami, ogórkiem kiszonym i surówką.
Ostatnią edycję dokonał moderator: