Spaghetti z sosem tuńczykowo-brzoskwiniowym*

sapphire

Member
Kwi 1, 2009
648
0
0
Podaję przepis na spaghetti, które robię dość często - poniekąd z racji tego, że zrobienie sosu wymaga tylko tyle czasu ile gotuje się makaron.
Nie do końca byłam pewna, do jakiego działu wrzucić ten przepis - ewentualnie jeśli moderatorzy uznają to za stosowne, to prosze o przeniesienie
icon_biggrin.gif




3 puszki dobrego tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (np. Abba) wrzucić wraz z zalewą do garnka, podgrzać.
Do ryby dodać 1 szklankę soku z brzoskwiń z puszki (może być mniej) i pokrojone brzoskwinie (ilość wg uznania).

Kiedy zacznie się gotować - dodać śmietankę (żeby zabielić i "złamać" smak).

Doprawić wg uznania (ja daję soli, pieprzu, cukru i soku z limonki oraz czasami przeciśnięty czosnek)




Na ugotowany makaron polać sos, wyłożyć kawałki ryby, wszystko posypać startym serem - jaki kto lubi i posypać natką pietruszki.

U mnie sosu wystarcza na 2 dni dla 2 osób.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: