- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
Miksuję pęczek zielonej pietruszki ze szklanką oleju słonecznikowego (rzepakowego lub z pestek winogron) + kilka listków lubczyku + niewielka główka czosnku + sól (vegeta, maggi) + ziarenka słonecznika albo dyni + kilka włoskich orzechów.
Nie zawsze mam jakiś odpowiednio pikantny ser, ale jeśli mam, to dodaję 1-2 łyżki drobno utartego.
Czasami zastępuję go serem pleśniowym
Podaję do pieczonych ziemniaków "w mundurkach", ryby pieczonej w folii aluminiowej, warzyw z grilla, makaronu, bagietki lub tostów, naleśników z kurczakiem, pieczarek smażonych w bułce tartej, etc.
Nie zawsze mam jakiś odpowiednio pikantny ser, ale jeśli mam, to dodaję 1-2 łyżki drobno utartego.
Czasami zastępuję go serem pleśniowym

Podaję do pieczonych ziemniaków "w mundurkach", ryby pieczonej w folii aluminiowej, warzyw z grilla, makaronu, bagietki lub tostów, naleśników z kurczakiem, pieczarek smażonych w bułce tartej, etc.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: