Kisiel z soków owocowych

Aseret

Member
Kwi 20, 2009
71
0
0
125 ml woda,
cukier do smaku,
125 ml sok owocowy,
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 jabłko lub inne miękkie owoce do dekoracji.

Rozmieszać mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, resztę wody i soku zagotować, osłodzić do smaku, zagęścić kisiel rozrobioną mąką, zagotować.

Do zestawionego kisielu dodać starte (po obraniu) na grubej tarce jabłko, lub udekorować innymi owocami, wymieszać, przełożyć do kompotierek, oprószyć po wierzchu cukrem.

100_6865.jpg




100_6867.jpg
 

Załączniki

  • 100_6865.jpg
    100_6865.jpg
    425.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 100_6867.jpg
    100_6867.jpg
    304.4 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Monsai

Member
Lut 1, 2008
4,932
0
0
uwielbiam kisielki, a te domowe najlepsze są. Osobiście lubię dorzucić sporo owoców
icon_smile.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Nie będzie za słodki.
Jeśli natomiast rozcieńczy się sok drugą taką ilością wody, jak proponujesz, niestety nie będzie miał on już prawie żadnego smaku.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Sinistra

Member
Lut 21, 2005
16,701
3
38
Mała_Mi @ 5 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=852457Jeśli natomiast rozcieńczy się sok drugą tką ilośią wody, jak proponujesz, niestety nie będzie miał on już prawie żadnego smaku.
Aseret @ 5 May 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=852427Kisiel z soku owocowego bez rozcieńczenia będzie za słodki, nie każdy lubi taką słodycz
Imho lepiej zrobić tylko na soku a zrezygnować w ogóle z cukru. Będzie i intensywny w smaku i nie za słodki.