125 ml woda,
cukier do smaku,
125 ml sok owocowy,
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 jabłko lub inne miękkie owoce do dekoracji.
Rozmieszać mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, resztę wody i soku zagotować, osłodzić do smaku, zagęścić kisiel rozrobioną mąką, zagotować.
Do zestawionego kisielu dodać starte (po obraniu) na grubej tarce jabłko, lub udekorować innymi owocami, wymieszać, przełożyć do kompotierek, oprószyć po wierzchu cukrem.
cukier do smaku,
125 ml sok owocowy,
1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej,
1 jabłko lub inne miękkie owoce do dekoracji.
Rozmieszać mąkę w niewielkiej ilości zimnej wody, resztę wody i soku zagotować, osłodzić do smaku, zagęścić kisiel rozrobioną mąką, zagotować.
Do zestawionego kisielu dodać starte (po obraniu) na grubej tarce jabłko, lub udekorować innymi owocami, wymieszać, przełożyć do kompotierek, oprószyć po wierzchu cukrem.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: