- Wrz 23, 2004
- 10,244
- 3
- 38
1 kostka margaryny
3/4 szklanki cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
1 galaretka
bakalie
2 łyżki kwaśnego dżemu
paczka wafli
Dwa wafle przykryć mokrą ściereczką aby zwilgotniały, ułożyć jeden pod drugim, tak aby zachodziły jeden na drugi ( tak na dł. ok 3 cm)
Margarynę rozpuścić z cukrem i wodą, dodać kakao, zagotować. Zrobić galaretkę jak na opakowaniu, wlać do rozpuszczonej margaryny, dodać bakalie i pokruszone wafle. Ostudzoną masę wyłożyć na wafle i zwinąć jak roladę, schłodzić w lodówce.
Ta rolada jest trochę taka gumowata i słodka ale bardzo ją lubię, przypomina mi dawne dobre czasy...
3/4 szklanki cukru
2 łyżki wody
2 łyżki kakao
1 galaretka
bakalie
2 łyżki kwaśnego dżemu
paczka wafli
Dwa wafle przykryć mokrą ściereczką aby zwilgotniały, ułożyć jeden pod drugim, tak aby zachodziły jeden na drugi ( tak na dł. ok 3 cm)
Margarynę rozpuścić z cukrem i wodą, dodać kakao, zagotować. Zrobić galaretkę jak na opakowaniu, wlać do rozpuszczonej margaryny, dodać bakalie i pokruszone wafle. Ostudzoną masę wyłożyć na wafle i zwinąć jak roladę, schłodzić w lodówce.
Ta rolada jest trochę taka gumowata i słodka ale bardzo ją lubię, przypomina mi dawne dobre czasy...