- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* Pół kg filetów z ulubionej ryby
* sok buraczano-jabłkowy "barszczyk" z kartonu
* pół kg mrożonych warzyw (brokuł, kalafior, marchewka)
* czerwona papryka
* olej
* gałązka lubczyku
* śmietanka
* mąka ziemniaczana
* vegeta, maggi, pieprz, czosnek
Filety lekko obsmażyć na odrobinie oleju i przełożyć do garnka. Zalać "barszczykiem", dodać przyprawy i dusić 20 minut. W międzyczasie udusić warzywa i paprykę pokrojoną w kostkę lub paseczki z odrobiną wody i vegety, po czym połączyć warzywa i uduszoną rybę, a powstały sos (zlany z warzyw i duszenia ryby) zagęścić mąką ziemniaczaną, zabielić śmietanką i doprawić do smaku. Połączyć sos z warzywami i rybą.
Podawać z ryżem lub makaronem.
Chciałabym tylko dodać, że te kulki rybne jakoś inaczej smakują, niż znane mi i często jadane filety ryb.
Troszkę smakiem przypominają mi krewetki - są słodkawe i podobnie pachną...
Następnym razem spróbuję na inny sposób
* sok buraczano-jabłkowy "barszczyk" z kartonu
* pół kg mrożonych warzyw (brokuł, kalafior, marchewka)
* czerwona papryka
* olej
* gałązka lubczyku
* śmietanka
* mąka ziemniaczana
* vegeta, maggi, pieprz, czosnek
Filety lekko obsmażyć na odrobinie oleju i przełożyć do garnka. Zalać "barszczykiem", dodać przyprawy i dusić 20 minut. W międzyczasie udusić warzywa i paprykę pokrojoną w kostkę lub paseczki z odrobiną wody i vegety, po czym połączyć warzywa i uduszoną rybę, a powstały sos (zlany z warzyw i duszenia ryby) zagęścić mąką ziemniaczaną, zabielić śmietanką i doprawić do smaku. Połączyć sos z warzywami i rybą.
Podawać z ryżem lub makaronem.


Chciałabym tylko dodać, że te kulki rybne jakoś inaczej smakują, niż znane mi i często jadane filety ryb.
Troszkę smakiem przypominają mi krewetki - są słodkawe i podobnie pachną...
Następnym razem spróbuję na inny sposób

Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: