Filety w soku buraczanym z warzywami*

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
* Pół kg filetów z ulubionej ryby
* sok buraczano-jabłkowy "barszczyk" z kartonu
* pół kg mrożonych warzyw (brokuł, kalafior, marchewka)
* czerwona papryka
* olej
* gałązka lubczyku
* śmietanka
* mąka ziemniaczana
* vegeta, maggi, pieprz, czosnek

Filety lekko obsmażyć na odrobinie oleju i przełożyć do garnka. Zalać "barszczykiem", dodać przyprawy i dusić 20 minut. W międzyczasie udusić warzywa i paprykę pokrojoną w kostkę lub paseczki z odrobiną wody i vegety, po czym połączyć warzywa i uduszoną rybę, a powstały sos (zlany z warzyw i duszenia ryby) zagęścić mąką ziemniaczaną, zabielić śmietanką i doprawić do smaku. Połączyć sos z warzywami i rybą.

Podawać z ryżem lub makaronem.
P5110034.JPG

P5110036.JPG

Chciałabym tylko dodać, że te kulki rybne jakoś inaczej smakują, niż znane mi i często jadane filety ryb.
Troszkę smakiem przypominają mi krewetki - są słodkawe i podobnie pachną...
Następnym razem spróbuję na inny sposób
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • P5110034.JPG
    P5110034.JPG
    45.5 KB · Wyświetleń: 0
  • P5110036.JPG
    P5110036.JPG
    45.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: