Pierś z kurczaka po toskańsku*

morela70

Member
Wrz 19, 2004
50
0
0
Danie na lekki obiad lub ciepłą kolację:

50 dag piersi z kurczaka pokrojone w kostkę
2 ząbki drobno posiekanego czosnku
4 średnie ziemniaki pokrojone w kostkę
średnia czerwona papryka pokrojona w paski
40 dag pokrojonej ugotowanej fasolki szparagowej
olej
drobko posiekana cebula
koncentrat pomidorowy
bazylia suszona
pieprz, sól

Mięso poddusić z czosnkiem, zdjąć z patelni. Wrzucić na nią ziemniaki, cebulę oraz paprykę, dusić na małym ogniu około 5 minut. Dodać koncentrat i fasolkę, można dolać trochę wody. Chwilę podgrzewać do wrzenia.
Zmniejszyć ogień i dusić, aż wszystkie warzywa zmiękną.
Pod koniec wsypać przyprawy i dodać mięso.
Wymieszać, zagotować.
smacznego
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

paula

Moderator
Wrz 13, 2004
6,946
0
0
bardzo smaczne danko- polecam
icon_smile.gif