- Lut 14, 2006
- 30
- 0
- 0
Fizz z czarnego bzu
5 1\2 lwody
3 1\2 szklanki cukru
sok i cienko skrojona skórka z 1 cytryny
2 łyzki stołowe octu winnego
12 baldachów kwiatu czarnego bzu
1. Zagotować wodę.Wlać do wyjałowionego naczynia:dodać cukier i mieszać aż się ropuści.
2. Gdy woda wystygnie, dodać sok i skórke cytryny,ocet i kwiat czarnego bzu.Przykryć kilkoma warstwami gazy i zostawić na 24 h
3. Przefiltrować przez gazę do butelek z grubego szkła.Napój będzie gotowy po 2 tygodniach.Podawać schłodzony.
Polecam...zaskakuje
5 1\2 lwody
3 1\2 szklanki cukru
sok i cienko skrojona skórka z 1 cytryny
2 łyzki stołowe octu winnego
12 baldachów kwiatu czarnego bzu
1. Zagotować wodę.Wlać do wyjałowionego naczynia:dodać cukier i mieszać aż się ropuści.
2. Gdy woda wystygnie, dodać sok i skórke cytryny,ocet i kwiat czarnego bzu.Przykryć kilkoma warstwami gazy i zostawić na 24 h
3. Przefiltrować przez gazę do butelek z grubego szkła.Napój będzie gotowy po 2 tygodniach.Podawać schłodzony.
Polecam...zaskakuje
Ostatnią edycję dokonał moderator: