Iva @ 25 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524949ale teraz jest taka ładna pogoda, a zapowiadają deszczJeżeli kwiatostany niedojrzałe,to po deszczu będą akurat.
Iva @ 25 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1524941a u mnie jeszcze całkiem zielone pączkii nadal zielone, udalo mi się zdobyć tylko ok 10 kwitnących, wystarczyło akurat do dżemu
a nalewka i sok nadal czekają ....
Iva @ 1 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1526250i nadal zielone, udalo mi się zdobyć tylko ok 10 kwitnących, wystarczyło akurat do dżemu
a nalewka i sok nadal czekają ....Iva, dojrzeją jak przyjdzie ich czas.
U mnie smażone kwiaty bzu,polecam!
http://www.kuchennymidrzwiami.pl/kwiaty-cz...ta-chrrrupiaco/
Iva @ 17 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1529411sok już zrobiłam, na nalewkę kwiaty jeszcze się moczą
chyba pojadę jeszcze raz bo soku na zimę na pewno mi nie wystarczySok możesz też zrobić z owoców bzu.Tylko trzeba go zagotować.
U mnie niestety dziki bez już przekwitł
Iva @ 26 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1531283no i nie wiem czy mi nie skwasniało Nie czuc wyraźnie jakiegos kwasu, ale smak inny niż soku
zaryzykować i dać spirytusZaryzykować!
bawareczka @ 26 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1531294mi sie tez raz wydawalo, ze skwasnialo a super bylo
Z owocow soku nie lubieDokładnie tak!
Dlatego trzeba zalewać spirytusem i będzie pysznie.
Iva @ 26 Jun 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1531325zalałam
jak odcedziłam i chwile postało to juz miało super zapachBędzie super nalewka!
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia