Puszysta sangria najlepsza na upały *

KAROTKA

Member
Maj 27, 2007
1,245
0
0
- Pół litra półsłodkiego (słodkiego) białego wina
- pół dużego aromatycznego jabłka (bez skórki)
- 1 dojrzała brzoskwinia lub nektarynka (bez skórki)
- szklanka arbuza pokrojonego w kostkę
- 2-3 plastry świeżego ananasa
- mango
- biały rum lub dobra wódka (do smaku)
- miód do smaku lub syrop owocowy

Owoce pokroić w kostkę i wrzucić do dużego słoika. Zalać winem. Wstawić do lodówki na kilka godzin lub po prostu zalać dobrze schłodzonym winem.
Zmiksować blenderem lub żyrafą na gładką masę i ew.doprawić do smaku miodem lub syropem owocowym.
Przelać do kieliszków i podawać z plasterkami cytryny lub limonki.
 

Załączniki

  • P6130119.JPG
    P6130119.JPG
    42.4 KB · Wyświetleń: 0
  • P6130120.JPG
    P6130120.JPG
    26.1 KB · Wyświetleń: 0
  • P6130103.JPG
    P6130103.JPG
    40.5 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: