- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Czasami to, co najprostsze, jest najlepsze. Proste i smaczne połączenie delikatnej sałaty lodowej z wyrazistą rukolą. Do tego sos. Nie trzeba nic więcej - poza świeżą bagietką.
kilka liści sałaty lodowej
garść listków rukoli
Umytą sałatę i rukolę w proporcji 1:1 porwać w małe kawałki i wymieszać z dressingiem:
2 łyżki oleju sojowego ( lub oliwy z oliwek)
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 - 1 łyżeczki miodu wielokwiatowego
1 przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku


kilka liści sałaty lodowej
garść listków rukoli
Umytą sałatę i rukolę w proporcji 1:1 porwać w małe kawałki i wymieszać z dressingiem:
2 łyżki oleju sojowego ( lub oliwy z oliwek)
1 łyżka octu balsamicznego
1/2 - 1 łyżeczki miodu wielokwiatowego
1 przeciśnięty ząbek czosnku
sól do smaku
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: