Młode ziemniaki z czosnkiem

małgośka79

Well-known member
Maj 4, 2007
1,947
452
83
Masz racje, podam swieze, prosto z naczynia
icon_smile.gif
Goscie przybeda dopiero 6 czerwca, ale powoli wymyslam menu.
 

Izolda

Member
Lut 28, 2006
7,620
1
38
Bardzo smaczne, podałam do smażonego pstrąga i surówki z kiszonej kapusty, zaskoczył mnie smak czosnku, który w ogóle nie smakował jak czosnek
icon_lol.gif
tylko delikatna kremowa masa i o dziwo te ziemniaki w ogóle nie są tłuste, zjadłam sporą porcję, a nie czuję żeby mi coś ciążyło na żołądku, połówek również chwalił, dziękuję seniorko, będę powtarzać
cvety.gif
.
 

miszka52

Member
Paź 29, 2006
1,307
0
0
Muszę zrobić, ale czosnek przed podaniem schować głęboko do żołądka, bo mąż nie ruszy - jak można nie lubić czosnku?
dump.gif
 

Evva2

Member
Wrz 9, 2008
183
0
0
Bardzo dobre, ale trochę mi sie przypaliły
icon_sad.gif
myślę że to przez młody czosnek który szybko pozbył się łupinki. Dzięki za przepis.
 

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
W końcu miałam okazję zrobić zdjęcie.
U mnie młode ziemniaczki koniecznie ze skórką.
Świeży tymianek zastąpiłam suszonym.

ziemniaczkiczosnkowe.jpg
 

yrsa

Moderator
Członek ekipy
Sty 3, 2009
27,274
1,562
113
Właśnie zjadłam. Jak dla mnie rewelacja, dużo lepsze niż pieczone. Tylko trochę mi się do dla przylepiły
icon_redface.gif

Seniorko, padam do nóżek za wspaniały przepis
anbetung.gif
.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Ogromnie mi miło czytać te posty. Kochane moje, żeby ziemniaki nie przywierały do garnka ani się nie przypalały, należy po zrumienieniu ich, dodać czosnek, liście laurowe i rozmaryni, i wtedy zmniejszyć ogień. One dalej mają się dusić w tej oliwie w przykrytym garnku, którym od czasu do czasu potrząsamy, właśnie po to, żeby nie przywierały do garnka i równo się upiekły. Zresztą wszystko jest bardzo dokładnie podane w przepisie. Robiłam je dziesiątki razy i nic takiego się nie działo. Dlatego jest mi tak przykro, jak u Was coś się dzieje nie tak jak trzeba. Powodzenia przy następnych ziemniakach.
 

Krystyna9

Well-known member
Cze 7, 2007
16,273
2,354
113
i ja dzisiaj zrobiłam. Strzeliłam jednak gafę, bo .................... bo zapomniałam posolić
icon_redface.gif
Soliłam na talerzu, jak przy drugim wpadłam na to, że coś im brakuje
rofl.gif


ziemniaki1.JPG

ziemniaki3.JPG

ale i tak były baaaaaaaaaaardzo smaczne i na pewno jeszcze nie raz będą do obiadu
 

Załączniki

  • ziemniaki1.JPG
    ziemniaki1.JPG
    110 KB · Wyświetleń: 5
  • ziemniaki3.JPG
    ziemniaki3.JPG
    94.4 KB · Wyświetleń: 5

.agatka.

Member
Lis 7, 2008
14,687
1
0
Krystyna9 @ 1 Jul 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=995195i ja dzisiaj zrobiłam. Strzeliłam jednak gafę, bo .................... bo zapomniałam posolić
icon_redface.gif
Soliłam na talerzu, jak przy drugim wpadłam na to, że coś im brakuje
rofl.gif

ale i tak były baaaaaaaaaaardzo smaczne i na pewno jeszcze nie raz będą do obiadu
Widzę, że jak i u mnie ze skórą.
handclasp.gif
Jak już jem młode to ze skóra.
 

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
Oczywiście ze skórką, przypieczoną na rumiano. Tylko czosnek wyłuskujemy ze skórki i jest wyborny. A'propos solenia, mnie się też przydarzyło raz zapomnieć. Pozdrowienia
wink.gif