Piklingi podane na sposób szwedzki*

seniorka

Member
Sie 13, 2008
8,443
2
0
I znów będę musiała uśmiechnąć się do kogoś (Mała_Mi?), żeby podano mi literkę A z dwiema kropkami u góry. Moja klawiatura jest bardzo uboga, a czasem chcę zamieścić coś oryginalnego. Wracając jednak do tematu, to w miesięczniku Ty i Ja upatrzyłam sobie dzisiejszą kolację, którą chcę podzielić się z Wami. Podaję proporcje na pełną porcję, a ja zrobiłam z 1/3 tej ilości.
Składniki
3 dorodne piklingi
3 jajka ugotowane na twardo
1/2 szklanki majonezu
3 pełne łyżki siekanego koperku
listki zielonej sałaty do dekoracji
pęczek czerwonych rzodkiewek

Piklingi obieramy ze skórki i ości i ostrożnie dzielimy na filety. Układamy je na półmisku, pokrywamy talarkami jaj na twardo, polewamy majonezem i suto oprószamy posiekanym koprem. Półmisek ozdabiamy zieloną sałatą i rzodkiewkami (część możemy naciąć w różyczki). Osobno podajemy jeszcze ciepłe tosty jasne lub ciemne oraz masło.
Znakomita, pożywna i łatwa do przyrządzenia kolacja na letni dzień. Możemy ten sposób podania piklinga potraktować też jako przystawkę, na przykład podczas podejmowania gości.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Widzisz, Seniorko - przegapiłam niestety, ale dobrze, że Wokkasz pomógł
icon_smile.gif