Piadina @ 6 Oct 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=1033623Placuszki weszły już u mnie na stałe do menu. Smażę je teraz na suchej patelni teflonowej, bez grama tłuszczu - więc robię takie maciupeńkie, o średnicy około 4 cm, żeby można było je łatwo przewracać.Ale nie ma problemu, mamy patelnie teflonowe tefala. Smażę bez tłuszczu i na patelnie wylewam około 1,5 łyżki masy. Bez problemu można je odwracać łopatką.Może za wysoka temperatura smażenia lub coś z patelnią?
mexikana @ 30 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083416ufff...jak dobrze, ze jestem na mma nie na dukanieNie ma problemu, jak dla mnie ilość 6 placków jest w sam razzwłaszcza jako dodatek do np.pasty z makreli lub twarożku.
mexikana @ 29 Jan 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1083134pyszne, ale jak na moj spust to musowo z podwojnj porcjiJa mocno ubijam jajko i dodaję szczyptę proszku do pieczenia (którego nic nie czuć w smaku, gdyż w przepisie jest jogurt) - dzięki temu mam bardzo puchate placuszki i jedna porcja aż nadto mi wystarcza. Zajadam sobie często na śniadanka, z jogurtem i np. ogórkiem czy rzodkiewką albo surowymi pieczarkami
Uwielbiam też wersję na słodko: z musem jabłkowym (własnej prod. ofkors)
Kiedyś też miałam wielki spust, ale to stare dzieje; jakiś czas temu nauczyłam się wreszcie jeść wolniej i bardziej "świadomie", dzięki czemu odkryłam, że nie tylko wcale nie potrzebuję ogromnych porcji, aby się najeść - ale mogę sobie od czasu do czasu pozwalać na różne, dotąd zakazane, produkty.
Piadina @ 18 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1106667Ja mocno ubijam jajko i dodaję szczyptę proszku do pieczenia (którego nic nie czuć w smaku, gdyż w przepisie jest jogurt) - dzięki temu mam bardzo puchate placuszki i jedna porcja aż nadto mi wystarcza. Zajadam sobie często na śniadanka, z jogurtem i np. ogórkiem czy rzodkiewką albo surowymi pieczarkami
Uwielbiam też wersję na słodko: z musem jabłkowym (własnej prod. ofkors)
Kiedyś też miałam wielki spust, ale to stare dzieje; jakiś czas temu nauczyłam się wreszcie jeść wolniej i bardziej "świadomie", dzięki czemu odkryłam, że nie tylko wcale nie potrzebuję ogromnych porcji, aby się najeść - ale mogę sobie od czasu do czasu pozwalać na różne, dotąd zakazane, produkty.
tillandsja @ 18 Mar 2011 napisał:index.php?act=findpost&pid=1106839ja te placuszki robie w formie tostow, ciasto wlewam do tostera, zamykam i po ok 8 minutach mam chrupiace tostypolecam ta metode.Tillandsja, robisz je zgodnie z przepisem z pierwszego postu wątku, czy z przepisem Padiny?
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia