kotlety ziemniaczane

hazo

Well-known member
Lis 13, 2005
8,341
1,411
113
Zrobiłam dziś na obiad. Ja nie dodaję cebuli i nie panieruję w bułce tartej.
Do środka daję natomiast bardzo dużo posiekanej natki pietruszki a na wierzchu jest mąka od formowania omączonymi dłońmi.

568m.jpg


Dziś były z surówką z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiem:
570m.jpg

To moje ulubione danie z lat dzieciństwa i młodości.
mniam.gif


 

Załączniki

  • 568m.jpg
    568m.jpg
    57.1 KB · Wyświetleń: 3
  • 570m.jpg
    570m.jpg
    68.3 KB · Wyświetleń: 3

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
mam 4 ziemniaki w mundurkach w lodówce, muszę sobie przypomnieć z kiedy one są, może się jeszcze nadają do przerobu
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Moniak

Well-known member
Wrz 19, 2004
15,890
210
63
Baardzo dawno nie robiłam...
Ale jak robiłam, to czasem podawałam z sosem z ogórków kiszonych - kwaskowe przełamywały trochę mdły smak ziemniaków.
 

olatka

Member
Lut 28, 2009
138
0
0
Wyciągam.
Dziś będą na obiad.
Do kotlecików oprócz cebuli dam troszkę podsmażonego boczku i koperek.
Podam z sosem pieczarkowym i surówką z domowej, kiszonej kapusty
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
12
38
A ja dziś zrobiłam na obiad
icon_smile.gif
do ziemniaków dodatkowo wkroiłam udko z zupy i trochę sera żółtego. W sumie niepotrzebnie, bo praktycznie nie było tych dodatków czuć, więcej kombinować nie będę - następnym razem będą jak w przepisie
icon_smile.gif

Ogólnie było pysznie
mniam.gif