- Wrz 2, 2009
- 34
- 0
- 0

Produkty
* 400 g herbatników najtańszych
* 1 banka zagęszczonego mleka (400 g netto)
* 200 g masła
* 200 g orzechów włoskich (albo innych)
* 200 g marmolady i/albo cykat
* 50 g kakao
Przygotowanie
* Część herbatników pokruszyć w kombajnie albo potrzeć na dużej tarce, niewiele zostawić i połamać kawałeczkami.
* W pojemność z herbatnikami (troche zostawić na wysypanie) wylać zagęszczone mleko, roztopione masło, kakao, orzechy (duże porąbać), herbatniki kawałeczkami i pokrojoną marmoladę/cykaty. Dobrze mieszać.
* Rozdzielić na części, sformować osełki (kiełbaski).
* Każdą kiełbaskę posypać tartym herbatnikiem. Zawinąć do folii albo celofanu i włożyć do lodówki na pół godziny albo więcej

Bardzo podoba mi się, jak widać kolorową marmoladę. jak witraż
jeśli ja coś nakręciłam z tłumaczeniem produktów, poprawcie
