- Maj 27, 2007
- 1,245
- 0
- 0
* filety z pangi
* paluszki krabowe
* sok i skórka z cytryny + limonki
* olej (pozostały po suszonych pomidorach)
* pasta paprykowa (z tubki)
* musztarda francuska z całą gorczycą
* sól
* sos worcester
* sos chili lub piri-piri
* kapary
* melon
* zielone i czarne oliwki
* pomidor
* ogórek
* rzodkiewka
* papryka czerwona
* szczypiorek z cebulką
* kawałek pora
* natka pietruszki
Pangi użyłam mrożonej (białej), którą rozmroziłam, umyłam pod bieżącą wodą, odcisnęłam z nadmiaru wilgoci i osuszyłam dodatkowo papierowym ręcznikiem.
Pokroiłam na drobne kostki i wymieszałam z pełną łyżką musztardy, sokiem i skórką z całej limonki i cytryny.
Po kilku godzinach i kilkakrotnym mieszaniu - dodałam 3 łyżki oleju + łyżkę sosu worcester, żeby ryba nie wyschła w lodówce.
Proces marynowania trwał jakieś 18 godzin.
W tym czasie co kilka godzin mieszałam rybę.
Składniki kroiłam dość drobno i mieszałam z sobą - doprawiając do smaku solą, ostrymi sosami.
* paluszki krabowe
* sok i skórka z cytryny + limonki
* olej (pozostały po suszonych pomidorach)
* pasta paprykowa (z tubki)
* musztarda francuska z całą gorczycą
* sól
* sos worcester
* sos chili lub piri-piri
* kapary
* melon
* zielone i czarne oliwki
* pomidor
* ogórek
* rzodkiewka
* papryka czerwona
* szczypiorek z cebulką
* kawałek pora
* natka pietruszki
Pangi użyłam mrożonej (białej), którą rozmroziłam, umyłam pod bieżącą wodą, odcisnęłam z nadmiaru wilgoci i osuszyłam dodatkowo papierowym ręcznikiem.
Pokroiłam na drobne kostki i wymieszałam z pełną łyżką musztardy, sokiem i skórką z całej limonki i cytryny.
Po kilku godzinach i kilkakrotnym mieszaniu - dodałam 3 łyżki oleju + łyżkę sosu worcester, żeby ryba nie wyschła w lodówce.
Proces marynowania trwał jakieś 18 godzin.
W tym czasie co kilka godzin mieszałam rybę.
Składniki kroiłam dość drobno i mieszałam z sobą - doprawiając do smaku solą, ostrymi sosami.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: