Befsztyk tatarski*

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Befsztyk tatarski

na 1 porcję

10 dag wołowiny
1 średnia cebulka
1 ogórek konserwowy
3-4 pieczarki konserwowe
1 żółtko
oliwa z oliwek
przyprawa maggi w płynie
sól/pieprz do smaku

wykonanie: ogórek, pieczarki pokroić w drobną kostkę. Na cebulce przez środek narysować ołówkiem /\/\/\/\/\/\/\ wbijać ostry nożyk w cebulkę. Rozdzielić. Ściąć dół cebuli. Wyłuskać jedną warstwę, Masz już lilię. Resztę cebuli pokroić.
Mięso zmielić w maszynce na drobnych oczkach. Dodać przyprawy.
Uformować w rękach. Posmarować ręce oliwą, obtoczyć jeszcze raz befsztyk. Ułożyć mięso na półmisku. Dekorować . Lilia, do środka żółtko.
Żółtko zalać oliwą, szczypta papryki.



Dekoracja z pomarańczy, czarnych oliwek
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jean

Member
Kwi 12, 2006
7,139
0
36
...przysmak!!! A dekoracja piękna, aż żal zjadać!
mniam.gif
daumen.gif
 

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
All tak pieknie go podajesz ze nawet ten kto nie je tatara ma przynajmniej na co popatrzec, widzialam tez inne Twoje dziela,chyle czola
icon_smile.gif
 

samanta

Member
Sie 19, 2007
16,197
1
0
Jest to piękne a o ile pamiętam , tak samo pyszne. Aż żal to zjeść.