Ryby po grecku*

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,665
113
Ile kucharek, tyle przepisów...
icon_biggrin.gif

https://www.cincin.cc/index.php?act=Search&...hlite=%2Bgrecku

A ja robię jeszcze inaczej - jarzyny (jak wyżej plus pory) kroję w julienne, duszę na oliwie, przyprawiam solą i pieprzem, a do smaku dodaję listek laurowy, dwa goździki i kawałeczek kory cynamonowej. Zamiast koncentratu i ketchupu daję dobrej jakości puszkowane pomidory, a do gotowego, przestudzonego sosu - nieco dijońskiej musztardy.

ryba_po_grecku.jpg
 

Załączniki

  • ryba_po_grecku.jpg
    ryba_po_grecku.jpg
    39.7 KB · Wyświetleń: 1
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Alll

Member
Paź 9, 2008
523
0
16
Joanna @ 21 Sep 2009 napisał:
index.php?act=findpost&pid=893618Ile kucharek, tyle przepisów...
icon_biggrin.gif

https://www.cincin.cc/index.php?act=Search&...hlite=%2Bgrecku

A ja robię jeszcze inaczej - jarzyny kroję w julienne, duszę na oliwie, przyprawiam solą i pieprzem, a do smaku dodaję listek laurowy, dwa goździki i kawałeczek kory cynamonowej. Zamiast koncentratu i ketchupu daję dobrej jakości puszkowane pomidory, a do gotowego, przestudzonego sosu - nieco dijońskiej musztardy.

Pokaż załącznik 45498
Joanno, smak Twojej ryby jest mocno korzenny?
Fajnie że go tutaj wkleiłaś.
Masz rację każda kucharka przyrządza je w inny sposób.
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,382
3,665
113
Nie, korzenny posmak jest tylko leciutko zaznaczony. Wiele osób się zastanawia, czym to zostało przyprawione, że tak pysznie smakuje. Znalazłam ten przepis wieeele lat temu w jakiejś ksiażce kucharskiej (może u pani Pyszkowskiej?), a że podpasował rodzinie, wykorzystuję go przynajmniej raz w roku.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: