IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

 
Reply to this topicStart new topic
> Niska babka przekładana, Kakaowo-czekoladowa z bakaliami i szybka w przygotowaniu
sapphire
post 27 Sep 2009, 17:43
Post #1


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 648
Dołączył: 1-April 09
Skąd: Polska
Użytkownik nr: 14.959



Przełożyć do miski i wszystko razem zmiksować: 3/4 kostki masła, 1,5 szklanki cukru pudru, 3 łyżki cukru waniliowego, dowolny olejek lub 2 kieliszki alkoholu, 5 jajek, pół łyżeczki soli, garść orzechów włoskich, garść rodzynek i 4 łyżki kakao.

Do zmiksowanej masy przesiać 1 szkl mąki, 1 szkl mączki ziemniaczanej, łyżeczkę proszku do pieczenia i łyżeczkę sody i wymieszać. Na koniec dodać roztopioną czekoladę. Piec 40 minut bez termoobiegu w 180 stopni w niskiej formie do babki.

Gotowe ciasto przeciąć 3 razy. Jedną warstwę pokryć kwaskowatym dżemem połączonym z galaretką(połowa ilości), a dwie skrajne dowolnym kremem.

Polać masą czekoladową.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sapphire
post 24 Nov 2009, 13:38
Post #2


uczeń
***

Grupa: Złoty użytkownik
Postów: 648
Dołączył: 1-April 09
Skąd: Polska
Użytkownik nr: 14.959



Ostatnio robiłam tą babkę jako... piernik.
Trzymałam się przepisu, a na koniec dodałam wraz z czekoladą roztopione 2 łyżki miodu i 2 łyżki przyprawy do piernika.

Jeśli ktoś reflektuje, to polecam icon_biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

 



Wersja Lo-Fi Datenschutzerklärung |  Impressum |  Aktualny czas: 23rd October 2019 - 19:28