fasola po wedyjsku

Doruśka

Member
Mar 28, 2006
5,233
0
0
0,5 szkl fasoli białej
5 łyżek przecieru pomidorowego
0,5 łyzeczki czarnej gorczycy
0,5 łyżeczki asafoetidy
szczypta chilli- ja dałam świeżą
1 łyżeczka kurkumy
0,25 łyżeczki mielonej kolendry
o,25 łyzeczki oregano
2 łyzki oleju
łyzka smietany

1. fasolę ugotować
2. z przypraw zrobić masalę, dodac przecier, sól,śmietanę , po minucie dodać wodę , tyle żeby sie zrobił gęsty sos.gotować 3 minuty. dodać fasolę , podawać do warzyw, ryzu, sera...


przepis z ksiażki "wegetarianizm po mistrzowsku"
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
517
113
ślicznie dziękuje za przepis
cvety.gif