0,5 szkl fasoli białej
5 łyżek przecieru pomidorowego
0,5 łyzeczki czarnej gorczycy
0,5 łyżeczki asafoetidy
szczypta chilli- ja dałam świeżą
1 łyżeczka kurkumy
0,25 łyżeczki mielonej kolendry
o,25 łyzeczki oregano
2 łyzki oleju
łyzka smietany
1. fasolę ugotować
2. z przypraw zrobić masalę, dodac przecier, sól,śmietanę , po minucie dodać wodę , tyle żeby sie zrobił gęsty sos.gotować 3 minuty. dodać fasolę , podawać do warzyw, ryzu, sera...
przepis z ksiażki "wegetarianizm po mistrzowsku"
5 łyżek przecieru pomidorowego
0,5 łyzeczki czarnej gorczycy
0,5 łyżeczki asafoetidy
szczypta chilli- ja dałam świeżą
1 łyżeczka kurkumy
0,25 łyżeczki mielonej kolendry
o,25 łyzeczki oregano
2 łyzki oleju
łyzka smietany
1. fasolę ugotować
2. z przypraw zrobić masalę, dodac przecier, sól,śmietanę , po minucie dodać wodę , tyle żeby sie zrobił gęsty sos.gotować 3 minuty. dodać fasolę , podawać do warzyw, ryzu, sera...
przepis z ksiażki "wegetarianizm po mistrzowsku"