Ostatnio odkryłam odłożone i zapomniane trochę przepisy Agnieszki Kręglickiej. Od dwóch dni gotuję z nich na razie niewielkie dania. Ponieważ nie są pracochłonne, a bardzo smaczne, polecam je i Wam.
Składniki
1 pomidor obrany ze skórki
1 mała cebula pokrojona w kostkę
1 posiekany ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
1/2szklanki soku pomidorowego
3 łyżki octu balsamico
sól, cukier, pieprz
Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek i posiekanego pomidora. Chwilę dusimy razem, dodajemy sok pomidorowy, ocet balsamico i przyprawy do smaku. Odparowujemy do odpowiadającej nam gęstości i podajemy do smażonych ryb i mięs.
Składniki
1 pomidor obrany ze skórki
1 mała cebula pokrojona w kostkę
1 posiekany ząbek czosnku
3 łyżki oliwy
1/2szklanki soku pomidorowego
3 łyżki octu balsamico
sól, cukier, pieprz
Cebulę szklimy na oliwie, dodajemy czosnek i posiekanego pomidora. Chwilę dusimy razem, dodajemy sok pomidorowy, ocet balsamico i przyprawy do smaku. Odparowujemy do odpowiadającej nam gęstości i podajemy do smażonych ryb i mięs.
Ostatnią edycję dokonał moderator: