Dorsz na sposób chiński*

Iwcia

Member
Wrz 17, 2004
728
0
0
składniki
kilka filetów z dorsza
sos sojowy
1 cytryna
sól
mąka ziemniaczana do obtoczenia ryby
kawałek kłącza świeżego imbiru (lub 1 łyżeczka suszonego)
olej do smażenia

64046ef.jpg


sposób przygotowania
Rybę umyć i oczyścić. Posolić, skropić sokiem z pół cytryny oraz sosem sojowym. Natrzeć świeżo startym imbirem, ewentualnie posypać suszonym. Odstawić na około 30 minut w chłodne miejsce.
Jajko roztrzepać w miseczce, w drugiej zaś przygotować mąkę ziemniaczaną. Następnie kawałki fileta obtaczać w mące ziemniaczanej i kolejno w roztrzepanym jajku. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podawać z plasterkami cytryny. Smacznego!!!
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

wika

Member
Cze 22, 2006
3,636
0
36
Zrobiłam, bardzo dobra rybka, następnym razem dam więcej imbiru
mniam.gif