- Lip 9, 2009
- 3,219
- 0
- 0
Nietypowe połączenie: sera i wędzonej ryby.
1 makrela wędzona
ok. 25 dkg sera twarogowego( % tłuszczu wg własnego uznania)
1 pęczek szczypiorku
majonez
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ser zmielić (ja rozdrabniam widelcem), makrelę obrać z ości, mięsko rozdrobnić widelcem dodać do twarogu. Do masy dodać pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.
Nie znalazłam na tym forum takiego przepisu więc ośmieliłam się go zamieścic. Jeżeli został opublikowany wcześniej proszę o usunięcie.
1 makrela wędzona
ok. 25 dkg sera twarogowego( % tłuszczu wg własnego uznania)
1 pęczek szczypiorku
majonez
sól
pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ser zmielić (ja rozdrabniam widelcem), makrelę obrać z ości, mięsko rozdrobnić widelcem dodać do twarogu. Do masy dodać pokrojony szczypiorek i majonez. Wszystko przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać najlepiej z ciemnym pieczywem.
Nie znalazłam na tym forum takiego przepisu więc ośmieliłam się go zamieścic. Jeżeli został opublikowany wcześniej proszę o usunięcie.