- Cze 25, 2008
- 3,857
- 0
- 0
dowolna ilość jajek
2 łyżki szpinaku na 1 żółtko
ok. pół szklanki mleka - dolewać partiami aby nie za dużo było
szczypiorek
sól, pieprz
jajka na twardo przepołowić i wydrążyć. Zagotować szpinak w mleku z solą i zmiksować wraz z żółtkami. Doprawić drobno posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.
Jeśli nadzienie jest zbyt wodniste, zagęścić bułką tartą, twarożkiem lub na gorąco purre ziemniaczanym. Napełnić białka wyciskarką do zrobienia tortów.
Jeśli zmiksujemy wszystko wraz z białkami, powstanie pyszna pasta do smarowania kanapek - moi dziś mają do szkoły.
2 łyżki szpinaku na 1 żółtko
ok. pół szklanki mleka - dolewać partiami aby nie za dużo było
szczypiorek
sól, pieprz
jajka na twardo przepołowić i wydrążyć. Zagotować szpinak w mleku z solą i zmiksować wraz z żółtkami. Doprawić drobno posiekanym szczypiorkiem i pieprzem.
Jeśli nadzienie jest zbyt wodniste, zagęścić bułką tartą, twarożkiem lub na gorąco purre ziemniaczanym. Napełnić białka wyciskarką do zrobienia tortów.
Jeśli zmiksujemy wszystko wraz z białkami, powstanie pyszna pasta do smarowania kanapek - moi dziś mają do szkoły.