- Gru 11, 2008
- 1,762
- 0
- 0
-6 jaj (osobno żółtka i białka)
-6 budyni czekoladowych (używam przeważnie Winiary)
-szklanka cukru
-cukier waniliowy
-proszek do pieczenia 1-1,5 łyżeczki
-margaryna
-śmietana 4-5 łyżek
-kakao, kilka łyżek (wg smaku, u mnie około 4-5)
Najpierw zmiksować cukier z cukrem waniliowym, margarynę, żółtka. Dodać budynie i proszek do pieczenia. Następnie śmietanę i kakao. Na koniec wymieszać z pianą z białek.
Piec około godziny w 180stopniach.
Ciasto jest cięższe od tradycyjnego murzynka, a nieco lżejsze od brownie. Uwielbiane przez całą moją rodzinę, jest pieczone przy każdej okazji
-6 budyni czekoladowych (używam przeważnie Winiary)
-szklanka cukru
-cukier waniliowy
-proszek do pieczenia 1-1,5 łyżeczki
-margaryna
-śmietana 4-5 łyżek
-kakao, kilka łyżek (wg smaku, u mnie około 4-5)
Najpierw zmiksować cukier z cukrem waniliowym, margarynę, żółtka. Dodać budynie i proszek do pieczenia. Następnie śmietanę i kakao. Na koniec wymieszać z pianą z białek.
Piec około godziny w 180stopniach.
Ciasto jest cięższe od tradycyjnego murzynka, a nieco lżejsze od brownie. Uwielbiane przez całą moją rodzinę, jest pieczone przy każdej okazji