Jajka faszerowanie po francusku*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Przepis na te pyszne jajka pochodzi z blogu Ireny i Andrzeja. Bardzo polecam
icon_smile.gif


jajka_franc.JPG

4 jajka
2-3 plasterki szynki lub baleronu
2 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy

Jajka ugotować na twardo.
W tym czasie bardzo drobno posiekać w kostkę szynkę. Ser zetrzec na tarcze, pietruszkę posiekać. Dodać majonez i musztardę.
Ugotowane jajka ostudzić w zimniej wodzie, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i dodać do reszty składników. Masę dokładnie wymieszać.
Napełniać połówki jajek, po czym zapiec je w piekarniku lub opiekaczu, aż wierzch będzie lekko złoty.
Podawać ciepłe.
 

Załączniki

  • jajka_franc.JPG
    jajka_franc.JPG
    101.5 KB · Wyświetleń: 3