- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Przepis na te pyszne jajka pochodzi z blogu Ireny i Andrzeja. Bardzo polecam
4 jajka
2-3 plasterki szynki lub baleronu
2 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
Jajka ugotować na twardo.
W tym czasie bardzo drobno posiekać w kostkę szynkę. Ser zetrzec na tarcze, pietruszkę posiekać. Dodać majonez i musztardę.
Ugotowane jajka ostudzić w zimniej wodzie, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i dodać do reszty składników. Masę dokładnie wymieszać.
Napełniać połówki jajek, po czym zapiec je w piekarniku lub opiekaczu, aż wierzch będzie lekko złoty.
Podawać ciepłe.


4 jajka
2-3 plasterki szynki lub baleronu
2 łyżki startego żółtego sera
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka musztardy
Jajka ugotować na twardo.
W tym czasie bardzo drobno posiekać w kostkę szynkę. Ser zetrzec na tarcze, pietruszkę posiekać. Dodać majonez i musztardę.
Ugotowane jajka ostudzić w zimniej wodzie, obrać i przekroić na pół. Wyjąć żółtka i dodać do reszty składników. Masę dokładnie wymieszać.
Napełniać połówki jajek, po czym zapiec je w piekarniku lub opiekaczu, aż wierzch będzie lekko złoty.
Podawać ciepłe.