Toad-in-the-hole czyli kiełbaski pieczone z yorkshire puddingiem*

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Dzisiaj na dwie duże cebule wsypałam 1 łyżkę mąki, taką bez czubka ale nie płaską zupelnie, wlałam dwie szklanki wody (bulion nie jest konieczny) i sos jest dość gęsty ale nie mączny.
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,676
515
113
Dziuniu, dziękuje za rady i jak zrobię to zdam relacje (pewnie jutro , najpóźniej w poniedziałek , bo nie wiem czy markecie maja te kiełbaski, a delikatesy w niedzielę są nieczynne)
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

martyna22a

Member
Lut 9, 2009
803
0
0
zjadlam tylko odrobine (dieta) ale musze powiedziec ze bardzo dobre,mezowi tez smakowalo, ciasto super, w ogole roboty tyle co nic tylko trzeba brac dobrej jakosci kielbaski, moje byly za slone, o sosie chyba pisac nie musze bo wiadomo
lecker.gif
dziuniu
anbetung.gif
 

Załączniki

  • P1040024.JPG
    P1040024.JPG
    140.1 KB · Wyświetleń: 0

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Bardzo się cieszę, że Wam smakuje
icon_smile.gif
Kielbaski faktycznie powinny byc jak najlepszej jakości, bo są podstawą tego dania, a sos z powodzeniem nadaje się do innych mięsnych dań, ja go podawalam do eskalopków z polędwiczek wieprzowych.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
czy ten sos bardzo dużo straci jeśli nie dodam porzeczek?
Nie mam porzeczek i nie lubię słodkiego mieszać z mięsami
icon_rolleyes.gif
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
tyle czasu się zbierałam i w końcu zrobiłam, straszna ilość tłuszczu mi się wytopiła
icon_sad.gif

myślałam, że będzie go maleńko bo z surowych kiełbasek z Lidla robiłam, a całość mi wrze w morzu tłuszczu, jeszcze 15 minut i gotowy będzie obiad, aż się boję
cry_1.gif


czy odlewacie tłuszcz gdy jego ilość jest porażająca?
 

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,454
7
38
Raz tak mi się zdarzyło jak kupiłam inną niż zazwyczaj kiełbasę, więc to niestety od kiełbasy zależy, czasem nie wydaje się bardzo tłusta ale jak się ją podgrzeje to wszystko wypływa.
Tłuszczu raczej bym nie odlewała, bo pudding może opaść, inna sprawa, że może też nie urosnąć w tym tłuszczu jak wtedy z moim było, więc może i można spróbować odlać go trochę
gruebel_2.gif
No i zawsze można odlać po upieczeniu.
 

kasha

Member
Wrz 25, 2004
20,571
2
0
Wyszła prawdziwa ropucha w dziurze
rofl.gif

wyjęłam to było wielkie pfffff, a potem opadła całość tworząc wielki dół :D
Ciasto wciągnęło cały tłuszcz, całość bardzo smaczna, dziękuje za przepis
anbetung.gif

 

Załączniki

  • zaba.jpg
    zaba.jpg
    129.1 KB · Wyświetleń: 0

europa112

Member
Paź 28, 2004
1,551
0
0
Moje tak wyszły


Toad_in_the_hole_cin.jpg
 

Załączniki

  • Toad_in_the_hole_cin.jpg
    Toad_in_the_hole_cin.jpg
    308.2 KB · Wyświetleń: 0