Fasolka zapiekana w sosie pomidorowym

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
DSC_2374.JPG

1 puszka białej fasoli
125 ml sosu pomidorowego ( potraktowanych blenderem pomidorów z puszki)
1/2 łyżeczki kminku
1/2 łyżeczki musztardy
czarny pieprz do samku
szczypta piperzu cayenne
ew. sól.

Z fasolli odlać zalewę. Fasolę wymieszać z sosem pomidorowym i przyprawami, zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 st. przez 35 min.


Przepis mowił jeszcze o ziemniaku, pokrojonym w małą kostkę i zrumienionym na patelni ze słodką papryką, i nastepnie zapieczonym razem z fasolą. Moim zdaniem można z niego zrezygnować.
 

Załączniki

  • DSC_2374.JPG
    DSC_2374.JPG
    135.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

urbasia

Member
Gru 23, 2004
2,533
0
36
Mam danie na jutrzejszy obiad, ale chyba użyję pomidorów z puszki
mniam.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Dobry pomysł Basiu, ja ich akurat nie miałam pod ręką.
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
Jak dla mnie, nie miały wpływu na smak. Były zbędnym dodatkiem, a wydłużały czas przygotowania i pieczenia.