- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Czasami to, co najprostsze jest najsmaczniejsze. Czasem jeden drobny, niepozorny składnik sprawia, że danie staje się czymś na prawdę wspaniałym. Tak jest w przypadku tego sosu.
Pasuje do mięs, makaronów oraz klusek. Oczarował mnie do tego stopnia, że wchodzi do naszego stałego menu.
4-6 pieczarek ( zależnie od rozmiaru )
3 łyżki posiekanego szczypiorku
50 ml wody
50 ml gęstej śmietany
1 łyżka octu z białego wina
1 łyżeczka maki pszennej
sól i pieprz czarny do smaku
2 łyżki oleju
Pieczarki pokroić w cienkie plastry, podsmażyć w rondelku na oleju na złoto. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku,
wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W smietanie rozmieszać łyżeczke maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać.
Podawać.
Pasuje do mięs, makaronów oraz klusek. Oczarował mnie do tego stopnia, że wchodzi do naszego stałego menu.

4-6 pieczarek ( zależnie od rozmiaru )
3 łyżki posiekanego szczypiorku
50 ml wody
50 ml gęstej śmietany
1 łyżka octu z białego wina
1 łyżeczka maki pszennej
sól i pieprz czarny do smaku
2 łyżki oleju
Pieczarki pokroić w cienkie plastry, podsmażyć w rondelku na oleju na złoto. Oprószyć solą i pieprzem. Dodać łyżkę szczypiorku,
wymieszać. Wlać wodę i ocet, chwilkę gotować. W smietanie rozmieszać łyżeczke maki, dodać do pieczarek. Zagotować, dodać resztę szczypiorku, zamieszać.
Podawać.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: