- Mar 19, 2005
- 4,557
- 1
- 0
Zrazy dońskie
http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315
1 kg ryby
3-4 cebule
2 łyżki masła lub margaryny
1 szklanka bułki tartej(do farszu)
3 jajka
0,3 szklanki mleka
0,5 szklanki maki
2 szklanki oleju( do smażenia)
sól,pieprz,
natka zielonej pietruszki lub koperek
Filety rybne bez skóry i ości pociąć na cienkie kawałki,lekko rozbić,posolić,popieprzyć zawinąć w nich farsz i nadać im podłużny kształt.
Farsz:
Pokroić cebulę,lekko poddusić na maśle,wystudzić.Dodać bułkę tartą,drobno posiekane jajka,zieleninę,sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Zrazy panierować w mące,w rozbitym jajku z mlekiem,w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju.
Ja zrobiłam zrazy z dorsza,miałam 1,300g i z tej ilości wyszło mi 8 olbrzymów.Farszu trochę mi zostało.
http://chaika.rio-club.ru/recept.aspx?id=315
1 kg ryby
3-4 cebule
2 łyżki masła lub margaryny
1 szklanka bułki tartej(do farszu)
3 jajka
0,3 szklanki mleka
0,5 szklanki maki
2 szklanki oleju( do smażenia)
sól,pieprz,
natka zielonej pietruszki lub koperek
Filety rybne bez skóry i ości pociąć na cienkie kawałki,lekko rozbić,posolić,popieprzyć zawinąć w nich farsz i nadać im podłużny kształt.
Farsz:
Pokroić cebulę,lekko poddusić na maśle,wystudzić.Dodać bułkę tartą,drobno posiekane jajka,zieleninę,sól i pieprz.
Wszystko dokładnie wymieszać.
Zrazy panierować w mące,w rozbitym jajku z mlekiem,w bułce tartej i smażyć w głębokim oleju.
Ja zrobiłam zrazy z dorsza,miałam 1,300g i z tej ilości wyszło mi 8 olbrzymów.Farszu trochę mi zostało.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: