Paszteciki*

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
:banana: :banana: :banana: uwielbiam te paszteciki, ja je bede robic w polowie grudnia, zamroze i na Wigilie beda
icon_smile.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
1 kg drobniutko pokrojonych pieczarek- stopniowo podsmazyć malymi porcjami do miseczki.
* 1 mala cebulka- pokroic bardzo drobno, podsmazyc z ostatnia porcja pieczarek, na koniec wymieszac- posolic, popieprzyc do samku /musza byc pieprne, dobrze doprawione!/
nadzienie robie tak... a ksztalt taki jak na zdjeciu w moim albumie... w zeszlym tygodniu zrobilam te paszteciki i je zamrozilam, w sobote je wyciagne i podgrzeje w piekarniku tylko
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
W sobote debiutowałam w pasztecikowaniu i był to debiut udany I TO JAK!!!!
icon_smile.gif

Bardzo smaczne paszteciki zwłaszcza z kiszonym domowym barszczykiem- polecam nie tylko w wigilię...
icon_smile.gif


P.S. To danko na 100% zagości na moim stole wigilijnym i to od najbliższej wigilii...
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
mroze upieczone oczywiscie
icon_biggrin.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Dzięki Till...
To je upiekę, ale postaram się by zbyt się nie przyrumieniły. A w wigilię ciach zamrożone do piekarnika i ... mniam
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
albo do mikrofali, ja je odgrzewam w mikrofali
icon_biggrin.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Zauważyłam, że ostatnio czytam przepisy wybiórczo... W przepisie podanym przez Tillandsje, jak wół stoi:

tillandsja @ 15 Jan 2005 napisał:
index.php?act=findpost&pid=53263Jak wystygna- mozna te paszteciki zamrozic.
O mężu doczytałam
icon_mrgreen.gif
, ale to, co ważne (dla mnie) nie... Skąd się to bierze?... Pewnie z prędkości... wszystko robię ostatnio w biegu, to i pewnie czytam też
icon_mrgreen.gif

Jeszcze raz dziękuję Till...
cvety.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Upieczone, zamrożone, PYSZNE (jeden wciągłam).
Mam sposób na to, by nie znikły - upiec je po sytym obiedzie, szybko studzić i zapakować do zamrażarnika. U mnie się udało! Nikt nie chciał ich nawet spróbować, a pachniały oj pachniały...
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
oj to sie ciesze, ze smakuja CI
icon_biggrin.gif
 

Małgoś.dz.

Member
Paź 25, 2004
4,687
1
0
U mnie też już zrobione i do Wigilii w zamrażarniku schowane.
icon_smile.gif

Tyle, że ja nie moglam się oprzeć, żeby kilku nie podjeść. Ale rodzinie nie dałam.
icon_mrgreen.gif

No co, ciąża ma swoje prawa, nie?
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Agatka

Member
Sie 28, 2006
3,106
0
0
ja tez je robie wlasnie tyle ze odrobine zmodyfikowalam przepis
do ciasta zamiast galki bo nie przepadam dalam ziol prowansalskich i pieprzu

a do farszu dodalam troche ugotowanych i zmielonych suszonych grzybow, oraz duzo pietruszki i jajko rozbeltane z 2 lyzkami smietany,
farsz tak dobry ze podjadam co troche
icon_smile.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Zapomniałam napisać, że zrobiłam farsz z zamrożonych grzybów, a nie z pieczarek. A do ciasta też gałki nie dawałam - dałam ziół prowansalskich
icon_smile.gif
i ciut ostrej papryki
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
Ja piekę 15 minut w temp. 160 stopni z grzaniem góra dół i 10 minut w temp. 180 stopni - termoobieg. Wychodzą fajowe.
 

Mycha

Moderator
Mar 13, 2006
2,694
0
0
Wlasnie sie piecze druga seria.Sa pyszne!!!!!!Zdjecie wkleje pozniej.
Wklejam jak obiecalam.Nawet moj maly M. zjadl i powiedzial :Mama ale dobre!
PC203500.JPG
 

Załączniki

  • PC203500.JPG
    PC203500.JPG
    103.4 KB · Wyświetleń: 4
Ostatnią edycję dokonał moderator: