Paszteciki*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
więc co w związku z tym?
 

kmieciak

Member
Kwi 14, 2010
910
0
0
i nic,twoje też robiłem i pyszne są
cook.gif
 

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
2
0
moje? Te tutaj nie są moje
icon_smile.gif
 

weerka

Member
Maj 3, 2009
4,615
0
0
Kmieciak mnie natchnął i zrobiłam z mięsem mielonym
ja mało mięsna więc nie doceniłam ale moi mięsożercy się zajadali
daumen.gif

 

Vanilka

Member
Sie 9, 2010
546
0
0
Paszteciki bardzo dobre.
Ciasto pięknie elastyczne, nie klejące się. Trochę za cienko je rozwałkowałam, ale następnym razem będę już mądrzejsza
fiesgrins.gif

Moje paszteciki nie są super foremne, ale jw, następnym razem będzie lepiej
icon_wink.gif


P1050667.JPG
 

Załączniki

  • P1050667.JPG
    P1050667.JPG
    250.2 KB · Wyświetleń: 6

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
dzis zrobilam farsz, jutro dalsza czesc.
byc moze i w tym roku ktos skorzysta z przepisu
icon_smile.gif
 

matylda

Member
Lip 5, 2006
222
0
16
Czy zrobione dzień wcześniej będą smaczne? Trzymane w lodówce lub w temp pokojowej?
A może zrobić ciasto wieczorem, wstawić do lodówki, rano wałkować, nadziewać, piec? Wyjeżdżam na święta więc w dzień Wigilii piec nie będę
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0

matylda

Member
Lip 5, 2006
222
0
16
Chyba zrobie rano, bo nie wiem czy będę mieć dostęp do piekarnika. Jeśli piekarnik będzie, to przynajmniej podgrzeje lekko
icon_mrgreen.gif
 

jaka

Member
Wrz 15, 2004
1,653
0
0
W tym roku, po "krótkiej" przerwie zagoszczą na moim wigilijnym stole
icon_smile.gif

Wypiekam je dziś... Już nie mogę się doczekać ich zapachu, smaku,...
 

ajaj

Member
Wrz 17, 2008
1,671
23
38
Fajne jest to, ze faktycznie mozna zamrozone paszteciki wstawic do piekarnika i za pol godzinki sa gotowe, cieplutkie, pachnace i pyszne.

Warto jest miec je zawsze w zamrazarce na wypadek niespodziewanych gosci lub gdy nie chce sie przygotowywac kolacji.

Do piwa- tez sa dobre
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
alez sie ciesze, u mnie jak co roku takze goscily na stole, byc moze zrobie porcje na sylwestra jesli uda mi sie wczesniej z pracy wrocic.
 

ifka

Member
Sty 14, 2009
2
0
0
tillandsja @ 28 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1067706alez sie ciesze, u mnie jak co roku takze goscily na stole, byc moze zrobie porcje na sylwestra jesli uda mi sie wczesniej z pracy wrocic.
Witam
Jestem raczej skrytym czytelnikiem cincinka ale jak zobaczyłam PASZTECIKI mówię sobie'o nie,milczec w takiej sprawie nie można':))
Przepis ten dostałam 2 lata temu od mojej siostry która tez buszuje na tych stronach.i od razu przypadł mi do gustu.Natomiast mojemu mężowi za to nie bardzo.Mimo to,pozwoliłam sobie rok temu ponownie je zrobic na święta i ...normalnie szoku doznałam nie małego bo pyszne paszteciki zaczęły znikać ze stołu w błyskawicznym tempie:)))))
Są tak pyszne .że jak słyszę wigilia to zaraz myślę-PASZTECIKI:)
NAPRAWDĘ GORĄCO POLECAM
anbetung.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

magpie101

Member
Gru 21, 2010
503
0
0
Z identycznego przepisu na ciasto robie swoje kapusniaczki, potwierdzam ze ciasto jest rewelacyjne i mozna zamrazac!
Ja przepis znalazlam wiele lat temu w ksiazeczkach Proszynskiego. Do srodka mozna dac co sie chce, robilam z pieczarkami, teraz kapusta z grzybami, kiedys z kielbaska i serem, na slodko z jablkami.

ac689c.jpg
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
nie ma swiat u mnie bez tych pasztecikow
icon_smile.gif
beda i w tym roku
icon_smile.gif
 

tillandsja

Member
Gru 15, 2004
6,771
0
0
jak co roku wracam do przepisu, jutro robimy
icon_smile.gif