Razowy chleb ze starterem Tang Zhong na zakwasie

wicherek

Member
Mar 9, 2016
23
0
0
nie wiem czy ma to coś z ambicja wspólnego , dla mnie bardziej chodzi o walory smakowe i zdrowotne ,próbuje po prostu jeść jak najmniej przetworzone rzeczy szczególnie ze ostatnio zauważyłam dziwne reakcje mojego organizmu na niektóre jedzenie , staram się wyeliminować konserwanty i wszelkiego rodzaju e coś tam ,chociaż wiem ze nie uda mi się uniknąć wszystkich a ze do tego kocham jeść i patrzeć jak inni pałaszują to wybór jest prosty i dający frajdę. Zakwas jest cudownym żyjącym pomocnikiem i na dodatek zdrowym , odpowiednio poprowadzona i długa technologia sprawia ze gluten jest łatwo przyswajalny i nieszkodliwy dla nas , podobno taki chleb mogą jeść nawet chorzy na celiakie (według jednego z zagranicznych forumków o celiakii) wiec robię to co lubię i jeszcze mój organizm jest mi wdzięczny a i rodzina zdrowsza
icon_smile.gif
czy to nie piękne?