Chleb moskiewski

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,057
415
83
jutro go robie, bo pachnie mi przez monitor
mniam.gif
 

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,057
415
83
moskiewski_ma2.jpg

rzeczywiscie wyglada i smakuje podobnie jak pumpernikiel. zapach tylko nie całkiem ten sam, szczególnie podczas pieczenia. Ale za to w godzinę jest gotowy !

Ukroiłam - chociaż widac po nim, ze będzie lepszy z każdym dniem
 

Załączniki

  • moskiewski_ma2.jpg
    moskiewski_ma2.jpg
    63.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,728
1,117
113
mirabbelka @ 7 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1058447rzeczywiscie wyglada i smakuje podobnie jak pumpernikiel. zapach tylko nie całkiem ten sam, szczególnie podczas pieczenia. Ale za to w godzinę jest gotowy !
Ukroiłam - chociaż widac po nim, ze będzie lepszy z każdym dniem
Ogromnie sie ciesze, ze upieklas ! mam nadzieje ze Ci bedzie smakowac po tygodniu tak jak mnie...
I mam nadzieje, ze to znaczy, ze Ci w ogole lepiej!!!!
 

mirabbelka

Moderator
Członek ekipy
Gru 22, 2004
5,057
415
83
receptura tego chleba troche mi sie "rozjechała", chociaż przyrzekałam sobie solennie robić wiernie wg oryginału.
Tyle, że moja mąka razowa potrzebowała więcej wody juz na etapie zakwasu.

Chleb jest napawde w porządku, a ja... cóż, przyzwyczajam się powoli do mojej niepełnosprawności
icon_sad.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,728
1,117
113
mirabbelka @ 7 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1058679receptura tego chleba troche mi sie "rozjechała", chociaż przyrzekałam sobie solennie robić wiernie wg oryginału.
Tyle, że moja mąka razowa potrzebowała więcej wody juz na etapie zakwasu.

Chleb jest napawde w porządku, a ja... cóż, przyzwyczajam się powoli do mojej niepełnosprawności
icon_sad.gif
A kto powiedzial, ze receptura jest swietosc nad swietosciami? To tylko ogolny kierunek
icon_smile.gif

A co do reszty... eh...
 

qd

Well-known member
Sie 28, 2005
7,728
1,117
113
Kręciołek @ 22 Dec 2010 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1065373Zrobiłam i ja. Bardzo dobry chleb, ale wyglądał tak:
opadł na środku i skórka mu odchodziła.
Ale smak wspaniały.
Podejrzewam, ze ciasto Ci wyszlo troszke za luzne; ten chleb jest dosc zbity. Ale - pierwsze koty za ploty i powtarzam: najsmaczniejszy jest po tygodniu, najlepiej kiedy zawiniety w scierke i w folie powoli dojrzewa w chlodzie... mmmmm
Powtorzysz, prawda?
Wczoraj musialam siegnac do swiatecznego ( znaczy upieczonego z wyprzedzeniem tygodniowym), bo mi inny razowiec sie konczyl nadspodziewanie szybko. I oczywisice upieklam wczoraj nowa porcje, ma tylko 3 dni na dojrzewanie, buuu.
W koncu w swieta nie tylko chleb jest do jedzenia...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator: