- Kwi 4, 2007
- 6,637
- 0
- 0


Ja robie zawsze pol gara 5 litrowego i jem kilka dni w roznych kombinacjach
-3,4 marchewki
-2 pietruchy
-pol selera
-pol pora
-3 rozne papryki
-cebula
-pol malej kapusty
-2 ziemniaki
-brukiew albo kalarepa
-przyprawy-papryka slodka i ostra,curry,czosnek w proszku,sol,pieprz(u mnie ekologiczna kostka Knorra)
Pokroic wszystkie warzywa w jednakowa wielkosc(u mnie ukosne paseczki),cebule w kostke.
w duzym garnku(musi miec szczelna,dopasowana pokrywke)rozgrzac lyzke masla,wrzucic cebule i lekko przyrumienic.Wlac pol szklanki wody,wrzucic wszystkie pozostale warzywa,przyprawy(czosnek w proszku,curry,papryka slodka,troszke ostrej,sol i pieprz),przykryc pokrywka i dusic ok.15 min.Gotowe.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: